Droogkuis

Stomerij-1

De juiste keuze voor uw chemische reinigingsmachine.

Kledij en textiel kunnen op verschillende manieren gereinigd worden. Dit kan gebeuren door middel van zeep en water maar bij delicate kledingstukken is dit vaak niet mogelijk door de samenstelling van de stof en de gebruikte confectie technieken. De oplossing hiervoor is een droogkuismachine. Bij een droogkuismachine wordt de kledij gereinigd met solventen (zoals HiGlo, K4, Sensene, Perchloorethyleen, KWL). De droogkuismachines of chemische reinigingsmachines zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: enerzijds bestaan er perchloorethyleen machines, anderzijds multisolventmachines.

Welke nieuwkuismachine moet ik kiezen?

De keuze voor een droogkuismachine of chemische reinigingsmachine is een investering voor uw zaak. Het is daarom belangrijk dat u goed advies krijgt over welk type droogkuismachine voor u het best geschikt is. We kunnen zowel multisolvent als perchloorethyleen droogkuismachines aanbieden. Afhankelijk van het type solvent dat u wenst, weten onze vertegenwoordigers welk gamma van nieuwkuismachines zij moeten voorstellen. U kunt een chemische reinigingsmachine verkrijgen met verschillende capaciteiten, van 10 tot 40 kg (of meer op aanvraag). Aangezien een nieuwkuismachine een vrij grote machine is, kan er gekozen worden tussen een breedbouw of een diepbouw droogkuismachine. Daarenboven kunnen de chemisch reiningsmachines ook met tal van opties aangevuld worden (bijvoorbeeld het waterdicht maken). Kortom, de aankoop van een droogkuismachine is een belangrijke investering en onze vertegenwoordigers begeleiden u hierbij graag.

Union droogkuis 2

Voorbehandeling bij droogkuismachines

Om een perfect resultaat te garanderen, moeten bepaalde vlekken op de kledij eerst behandeld worden op een ontvlektafel. De ontvlekker gebruikt zijn ervaring en kennis om met speciale producten vlekken van bloed, roest, koffie, gras en zo verder te behandelen. Deze behandeling gebeurt op een ontvlekkingstafel of ontvlekcabine, deze items zijn onmisbaar in uw droogkuisshop. U kunt bij ons ook terecht voor een nieuwe ontvlektafel, ontvlekcabine of detacheerset.

Het chemisch reinigingsproces

De droogkuismachine voldoet aan de strenge eisen van de milieuwetgeving. Na elke reinigingsbeurt wordt het solvent in de droogkuismachine gedistilleerd. Het distillaatafval (vuil dat uit de kledij komt) wordt verzameld en afgevoerd naar een gespecialiseerd afvalverwerkend bedrijf. Een droogkuismachine zorgt voor schone kledij, die mooi in model blijft en waarvan de kleur lange tijd intact blijft. Na het reinigen van de kledij in de droogkuismachine wordt de kledij afgewerkt op professionele strijkapparatuur.

Nabehandeling van het textiel

Na het chemisch reinigen dient de kledij ook nog gefinisht worden. Klik hier door naar de afwerkapparatuur pagina.

Union droogkuis 3

Premium brand

Droogkuismachine: Union

Bij LDL kunt u het vooraanstaand merk: UNION van droogkuismachines kopen. Union bestaat sinds 1976 en staat gekend als een pionier in zijn marktsegment.