LDL behaalt voor het tweede jaar op rij het VOKA Duurzaamheidscharter

Neem vrijblijvend contact met ons op

Onze laatste nieuwe prestatie in duurzaam ondernemen voor LDL Group

Wij, LDL Group (verdeler van industriële wasmachines, droogkasten, strijk- en afwerkapparatuur) mogen ons opnieuw trotse houder noemen van het VOKA Duurzaamheidscharter. Dit charter erkent de voortdurende inspanningen van ons bedrijf en onze medewerkers om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. 

“We zijn heel blij dat we voor het tweede jaar op rij dit belangrijke certificaat behalen,” zegt Johan Stuyven, gedelegeerd bestuurder van LDL Group. “Duurzaamheid is een kernwaarde van ons bedrijf en we zetten ons continu in om onze processen te optimaliseren en onze impact op het milieu te verminderen.” 

Het VOKA Duurzaamheidscharter is een engagement dat bedrijven aangaan om concrete acties te ondernemen op het vlak van onder andere energie, mobiliteit, afvalbeheer en maatschappelijk engagement. 

Enkele concrete realisaties van LDL Group op het vlak van duurzaamheid:

  • Vermindering van het energieverbruik: LDL Group heeft aanzienlijk geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen, zoals LED-verlichting, isolatie van bestaande gebouwen (zowel dak- als gevelisolatie) en waterrecuperatie
  • Afvalbeheer en circulariteit: LDL Group streeft naar een zo hoog mogelijke recyclagegraad van haar afvalstromen en geeft op regelmatige basis sensibiliseringsacties naar medewerkers
  • Meet & Wash: Met het concept Meet & Wash wordt er bijgedragen aan het reduceren van E-waste (hieronder verder omschreven)
  • Maatschappelijk engagement: LDL Group ondersteunt diverse lokale organisaties en projecten.
  • Investeren in onze medewerkers: LDL Group biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse opleidingen waarbij er geïnvesteerd wordt in de talenten van de medewerkers

“We zijn ervan overtuigd dat duurzame bedrijfsvoering niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor onze economie en onze medewerkers,” aldus Johan Stuyven. “We hopen dan ook dat meer en meer bedrijven ons voorbeeld zullen volgen.” 

Het concept Meet & Wash van LDL Group

E-waste is een groeiend probleem, het is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Met het Meet&Wash concept (www.meetandwash.eu) kan de LDL Group bijdragen aan het reduceren van de E-waste van huishoudelijke wasmachines en droogkasten, door gebruik te maken van de professionele toestellen in de collectieve wasplaatsen worden er individueel geen huishoudelijke toestellen aangekocht en wordt er minder E-waste geproduceerd. De toestellen hebben een langere levensduur en zijn uitgerust met slimme technologieën en efficiënte (eco)programma’s, bijvoorbeeld het wasmiddel kan automatisch aangepast worden aan de belading van het toestel. 
 
Naast het Meet&Wash concept worden ook professionele toestellen aangeboden onder huurformules of kunnen toestellen bij ons aangekocht worden. Eender welk was, droog of strijktoestel dat buiten gebruik wordt gesteld, wordt door de LDL Group teruggenomen en op een duurzame manier verwerkt.  
Er werden programma’s ontwikkeld voor refurbishing van oude machines zodat ze opnieuw op de markt kunnen worden gebracht (tweede leven), werkende onderdelen uit oude toestellen worden hergebruikt. De LDL Group werkt ook samen met een recyclingbedrijf zodat materialen op een correcte manier worden gerecycleerd. 

#duurzaamheid #voka #charter #ldlgroup #mvo #ondernemen