Contacteer ons

Project CHC MontLégia in Luik

"Opening soon": CHC MontLégia

Eind maart 2020 openen de deuren van een gloednieuw ziekenhuis in Luik, CHC MontLégia. Er is een capaciteit van maar liefst 720 bedden en 120 plaatsen voor dagopnames. Meer dan 2.000 personen kunnen hier binnenkort aan de slag. Dit project gaat de activiteiten van drie regionale ziekenhuizen combineren onder één dak, goed voor een nieuw complex bestaande uit 113.000 m². We zijn bij LDL dan ook bijzonder trots dat we deel van dit project mogen uitmaken.

Onze installatie

LDL Group mocht de toestellen aanleveren voor hun wasplaats, waar we vijf wasmachines van IPSO mochten plaatsen, type IY350 met Aries Elite aansturing. Alsook werden drie IPSO wasmachines type IY105 geplaatst, eveneens met Aries Elite aansturing. Om het wasgoed te drogen, koos men tweemaal voor de IPSO DR120, met Optimum sturing, alsook voor drie industriële droogkasten met warmtepomp, type IHP250 met optie Flex. We plaatsten betonsokkels om de machines op een ergonomische werkhoogte te kunnen beladen en aan te rijden met veerbodem transportkarren. Ten slotte zorgden we voor aansluitingen voor water en afvoer tot op een centraal punt.

De wasplaats

De industriële wasmachines en drogers worden voornamelijk ingezet voor het wassen van de moppen en microvezeldoeken waarbij de impregnatie van het poetsmateriaal in onze wasmachines gebeurt, mogelijk gemaakt door een samenwerking met de firma Boma, expert op het vlak van schoonmaak. Dit mooie project kwam tot stand dankzij CHC MontLégia, onze gemotiveerde verkopers, onze partners voor samenwerking en ten slotte onze installateurs. We bedanken dan ook graag iedereen die zijn steentje aan dit project heeft bijgedragen. Een succesvolle installatie om trots op te zijn!